Forma1-Live.hu

Barcelona: 2. tesztnap

Akárcsak tegnap, ma is a Ferrari, és Sebastian Vettel volt a leggyorsabb.

A délelőtti rész gazdagon hozta az eseményeket, délután pedig inkább csak a körszámlálóra koncentráltak a pilóták.

Az edzés délelőtti részén akárcsak a többiek, Sebastian Vettel is feltette a Pirelli új keverékét, a lilával jelölt ultralágy abroncsokat, amivel meg is futotta a nap legjobb idejét, 1:22.810-es idővel, ami majdnem 2 másodperccel jobb, mint a tavalyi, Nico Rosberg pole pozíciót érő, 1:24.681-es köre.

A Mercedesnél ma Rosberg volt a soros, aki a tegnap 156 kört futó Hamiltont is felülmúlta, összesen 172 körig jutott el. Ideje azonban nem lett a legjobb, csak a 4. helyen végzett, és még a tavalyi saját legjobb idejétől is elmaradt.

A Haas jól teljesített, Ericcson mögött Gutierrez 6-ként zárt ma az edzésen.

A McLaren is hozta a tőle elvártakat. Fernando Alonso, habár csak a 9. helyen végzett, 119 kört tett meg, kiegészítve azzal, hogy csak a mai napon több kilométerig jutott, mint a tavalyi tesztsorozat egész ideje alatt.

A tesztelést háromszor is piros zászló szakította meg. Először Verstappen miatt, akinek az autója megadta magát, délután Palmer Renault-ja füstölt el, aki nem is tudta már folytatni a körözgetést. Végül pedig Vettel Ferrarija állt meg, ám ezzel az edzés véget is ért.

f1grandprix.motorionline.com