Forma1-Live.hu

Barrichello: Túl lehet élni a Ferrari-t

Az ex- Forma1 -es brazil Rubens Barrichello szerint Massa emelt fővel távozhat Maranello- ból.

Rubinho a 2005- ös világbajnoki szezon végeztével fordított hátat annak a csapatnak, amely minden pilóta álma.

Barrichello esete egy kicsit különbözik Massáétól, hiszen Massa- t elküldik a csapattól, Rubinho pedig önszántából távozott, mivel szerződést kötött a Honda csapattal. Barrichello- t pont a most távozni kényszerülő Massa váltotta a Ferrari ülésében.

„Sajnálom Felipét, azonban én tudom, hogy igenis van élet a Ferrari után. Én vagyok a bizonyíték erre, hiszen a Brawn istállóval kiváló sikereket értem el. Minden nagyon jó volt, és voltak olyan dolgok is, amik még jobbak voltak, mint a Ferrarinál.”- mondta a brazil.

„A Ferrarinál vezetni a leglátványosabb dolog, de valamelyest felszabadító érzés elhagyni a csapatot, kisebb a nyomás, nagyobb a szabadság az interjúkon. Fájó a búcsú, de van élet utána. Nem hasonlíthatjuk össze az én helyzetemet Felipéével, mert én döntöttem úgy, hogy elhagyom a Ferrarit, mivel volt már szerződésem a Hondával.”- fejtette ki véleményét a “veterán” pilóta.

„Azonban Felipe egy remek versenyző és azt gondolom, hogy talál ülést magának. Azt hallottuk, hogy az egyik legjobb ülés, amire eséllyel pályázhat, az a Lotusnál van. Oda kell mennie, ahol szíve szerint úgy érzi, jó helye lenne és ahol nyitott ajtókat talál.”