Forma1-Live.hu

Domenicali: Támadni fogunk

A Ferrari csapat vezetője, Stefano Domenicali még hisz az idei bajnoki címben.

Ehhez azonban nem szabad pusztán arra várniuk, hogy a Red Bull esetleg hibázik. Fejlődniük kell, és támadásba lendülni minden egyes hátralevő futamon. Az eddig látott monzai erőviszonyok szerint némi lemaradásban vannak riválisuktól, hiszen a csapat pilótái, Fernando Alonso és Felipe Massa is hátrányban végeztek a második edzésen. Alonso 0.8, Massa 1 másodperces hátránnyal végeztek Vettel mögött.

„Abból, amit láttunk eddig, különösen a második szabadedzésen, a Red Bull nagyon erősnek tűnik. Ha már a legelső körben gyors vagy, az mindig jó előjel… Emiatt is vélem úgy, nagyon erősek lesznek. Szoros hétvégére számítok, mivel ilyen hőmérséklet mellett az autó is komoly nyomásnak van kitéve” – kezdte Domenicali.

„Nagyon remélem, hogy jó hétvégénk lesz, mert ha nyomást akarunk gyakorolni az előttünk állókra, muszáj egyre gyorsabbnak és gyorsabbnak lennünk, az ugyanis nem elég, ha csak próbálunk minél közelebb maradni hozzájuk, arra várva, hátha valamilyen problémájuk adódik.”- zárta gondolatait a Ferrari vezér.