Forma1-Live.hu

Ecclestone: Én vagyok a hibás

Meglepő és egyben korrekt nyilatkozatot adott az F1 helyzetéről Bernie Ecclestone.

Ecclestone irányítja a Formula1- es világbajnokságot, ő dönt szinte mindenről, ugyanúgy, ahogy a kereskedelmi bevételek sorsáról is. Éppen ezért,  a brit milliárdos üzletember hibásnak tartja magát azért, hogy a kis csapatok csődbe- illetve csőd közelbe kerülnek.

“Felelősnek érzem magam a helyzet miatt. Be kell ismernem, hogy az üzleti modellünk nem igazán jó, de a jelenlegi szerződések miatt nem tudok tenni semmit sem. Pedig legszívesebben összetépném az összeset. A kiemelt istállónak vissza kellene valamennyit csorgatniuk a pénzdíjazásukból, valamint én is támogatnám ugyanennyivel a kis istállókat. Sok nehéz pillanatot megoldottunk már, de ez olyan valami, ami nem fog magától helyrejönni. Szükség van a nagy csapatok támogatására, különben széthullik ez a sportág.”– nyilatkozta Amerikában Ecclestone.

A listavezető csapatok, az év végi pénzdíjazásnál akkora összeget kapnak a kereskedelmi bevételekből, melyből a sereghajtó kis csapatok egész évben dolgoznak, így nem is csoda, hogy Ecclestone változtatni akar ezen a modellen. A kérdés csupán az, hogy mit szólnak majd ehhez a tervhez az érintettek?