Forma1-Live.hu

Egyik pilóta sem érezheti magát biztonságban

A Mercedes háza táján már tavaly sem volt minden rendben, idénre pedig csak még jobban elmérgesedett a viszonyt Rosberg és Hamilton között.

Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy Hamiltonnak 2018-ig, Rosbergnek pedig 2016-ig van szerződése a csapattal. Azonban Toto Wolff korábban elmondta, ha a csapatérdek úgy hozza, bármelyik pilótától megválna, idő előtt. Ettől függetlenül Hamilton nemrégen úgy nyilatkozott, hogy mindkettejüknek biztos helye van a csapatnál.

Erre reagált Wolff, aki elmondta, Rosberg ügyében legkorábban nyáron fognak tárgyalni, az pedig, hogy Hamiltonnak szerződése van, semmit sem jelent. Márpedig azért nem, mert a szerződésében vannak különféle záradékok, amelyek kikötik, hogy ha olyat tesz, amivel megsérti a cég arculatát, azonnal szerződést bonthatnak vele.

Megerősítette, hogy a csapaton belüli rivalizálást addig fogadják el, amíg ezzel nem ártanak sem egymásnak, sem pedig a Mercedesnek. Jelenleg még abban a fázisban vannak, ahol hasznos a csapat számára ez az ellentét, ugyanis így az autó jóval gyorsabb tud lenni a többi csapatnál.

www.independent.co.uk