Forma1-Live.hu

Ezt Ricciardo bénázta el

Rögtön a startnál hátrányba került Daniel Ricciardo, a Kína- i Nagydíjon.

A fiatal ausztrál versenyző a hetedik pozícióból várta a rajtot, ám a piros lámpák kialvása után elképesztően beragadt a Red Bull versenyautójával.

A verseny után kielemezték az autó adatait, és arra jutottak a mérnökök, hogy a versenyautónak nem volt semmiféle technikai problémája, tehát a versenyző hibázott.

Ezt később Ricciardo is elismerte:

“A startom nyilvánvalóan megpecsételte az egész versenyemet. Rengeteg teret veszítettünk a forgalomban autózással, ráadásul az abroncsaimmal sem találtam meg a megfelelő egyensúlyt. Ki kell elemeznünk, hogy megfelelő volt- e a taktikánk.”

A Red Bull Racing vezetői is úgy gondolják, hogy a versenyző a “hibás” az elrontott versenyük miatt:

“Valószínűleg Daniel hibázott a rajtnál. Lecsúszhatott a lába a gázpedálról, de ezt még alaposabban ki kell vizsgálnunk. Ez egy fölösleges és egyben drága hiba volt, hiszen a versenytempónk nagyjából rendben volt. Harcolhattunk volna a Williams pilótáival, ehelyett a mezőny végén küzdöttünk a McLaren-Honda versenyzőivel, ami rengeteg időbe került.”– fejtette ki véleményét Christian Horner, az osztrák csapat vezetője.

Daniel Ricciardo végül a kilencedik pozícióban ért célba, míg csapattársa, a fiatal orosz Daniil Kvyat, technikai hiba miatt be sem tudta fejezni a versenyt.

 

Fotó: Price / XPB Images