Forma1-Live.hu

Fejlődik a Sauber, a Force India aggódik

A Force India felzárkózási kísérlete a McLarenhez kezd reménytelen küzdelemmé válni, míg egyre inkább attól kell tartaniuk, hogy a Sauber megelőzi őket az összetettben.

Bob Fernley csapatfőnök helyettes bevallotta, hogy tartanak a Sauber egyre inkább javuló formája miatt, mert ha így folytatják könnyen visszacsúszhatnak a konstruktőri bajnokság hetedik helyére.

Az idei bajnokság első szakaszában a csapat jól teljesített, azonban ez az utóbbi versenyeken elmarad a vártaktól. A Sauber pedig kezd magához térni, hiszen az elmúlt négy versenyen 37 pontot gyűjtöttek, és ezáltal a Force India előnye 17-re csökkent. Az indiai gárda az utóbbi hét futamon csak 3 pontot tett zsebre.

„Jó munkát végeznek és egyre erősebbek, jelenleg úgy állnak most, ahogy mi az idei év elején, ez pedig aggodalomra ad okot” – nyilatkozta Bob Fernley a svájci istállóról.

A Force India jelenleg nem elég erős ahhoz, hogy ellen tudjon állni a svájci gépezetnek, ezért a többi csapaton múlik mennyi pontot tudnak a Sauber elől elhozni.

Monisha Kaltenborn örül, hogy a C32-es versenygépük végre jól működik és egyre inkább sikerül felzárkózniuk.

Az autó fejlesztésével, több csapattal ellentétben nem álltak le teljes mértékben és talán ez lehet sikerük kulcsa.„Sohasem merült fel az a lehetőség, hogy feladjuk a jelenlegi autó fejlesztését, hiszen a fő cél jelenlegi konstruktőri bajnokságban a 6. hely”- mondta a csapatvezető.

A Saubernek jelenleg 45 pontja van, míg a Force Indiának 62, a Toro Rossónak 31.

formula1.com