Forma1-Live.hu

Ferrari megerősítette – műszaki hiba okozta Massa bukását

Ferrari Maranelloban vizsgálódik

A Maranellóban folytatott vizsgálatok után a Ferrari megerősítette, hogy Felipe Massa vasárnapi bukását műszaki hiba okozta. “Az idei bajnokság egyelőre az érzelmek hullámvasútja” – jelentette ki Stefano Domenicali.

Maranello, május 27-
A két Ferrari, tegnap a Monaco Grand Prix után visszakerült Maranelloba a korai órákban. Kezdeti értékelést a helyszínen végezték el a verseny napján alapuló telemetriai adatok alapján. A mérnökök átnézték Felipe Massa autójának minden összetevőjét, különösen azokat, amelyek tartós károkat szenvedtek, amikor az autó összetört a verseny 29. körében.

Az eredmények igazolták a mérnökök első benyomásait, amely megerősíti, hogy a balesetet a bal első felfüggesztés egyik eleme okozta.Az autókat most felkészítik a Kanadai Nagydíjra, és ezen a hétvégén már repülnek is Montrealba. Közben a csapatfőnök a bajnokság eddigi szakaszát értékelte.

„Úgy tűnik, hogy ez a bajnokság az érzelmek hullámvasútja. Egy jó hétvégét egy rossz követ. Ez volt a helyzet az első négy versenyen Európán kívül, és semmi sem változott most sem, ahogy visszatértünk az öreg kontinensre”- idézte Domenicalit a Ferrari F1 weboldala.

„Megerősíthetem, hogy nem szálltunk el a győzelmek után, és akkor sem törtünk le, amikor a dolgok nem úgy alakultak, mint ahogy arra számítottunk. De a továbbiakban nagyon fontos lesz beállítani egy kiegyensúlyozott teljesítményszintet. A bajnokság állása nagyon szoros, és számos erős ellenfél kerül elő. Nagyon sok munka áll előttünk, hogy a lehető legjobban készüljünk fel Montrealra. Mindannyian az előttünk álló feladatokra koncentrálunk.”
“A legjobb hír, hogy a Monacoi hétvégén, hogy Felipe jól van,” mondta Domenicali. “Két nagy baleset, több mint huszonnégy darabra tört az autója és csak egy kis izomhúzódással megúszta. Szerencsére nem lett más sérülése. “