Forma1-Live.hu

Grosjean erősödött, Kimi szenved

A Lotus versenyről-versenyre erősebb lesz és tudja tartani magát a Red Bull mögött, bár a konstruktőri tabella még nem ezt mutatja, de a csapat gyorsan zárkózik fel és elképzelhető, hogy az indiai nagydíj után átveszi a harmadik helyet, megelőzve a Mercedes-t.

Bár a mai szabadedzéseket eléggé felemás eredményekkel zárták, hiszen Romain Grosjean délelőtt 4. míg Kimi Räikkönen a 17. lett, délután mindketten javítani tudtak, a francia harmadik lett, míg csapattársa a nyolcadik.

Kimi Räikkönen sokat  panaszkodott az autó egyensúlyára, amin folyamatosan állítottak a szabadedzéseken, ezért nem tudta a tőle elvárt eredményeket hozni.

„Most úgy tűnik az autó, rendben van, de még van min javítanunk – mondta Räikkönen, majd hozzátette „a pálya még elég csúszós, de folyamatosan javul, mint az autóm is.”

Grosjean elégedett volt mindkét szabadedzésen az autóval, ami eredményein is látszott. A francia optimistán nyilatkozott a hétvége további megmérettetéseiről:

„A hétvégét remekül kezdtük. Az autóm is jó és sikerült fejlődnünk a nap folyamán. A megfelelő tapadást nem mindig sikerült megtalálni, ami miatt izgalmas lehet a folytatás. A tempónk egész ígéretes, ha a riválisokat nézzük. Remélem, holnap is jó napunk lesz, és ismét jó helyen végzünk az időmérőn, mert mindent megteszünk, azért hogy a Red Bullokkal lépést tudjunk tartani.”