Forma1-Live.hu

Grosjean sokat fejlődött

A Lotus csapat versenymérnöke Alan Permane elismerően nyilatkozott a fiatal francia pilóta Romain Grosjean idei teljesítmény változásáról.

“Romain az előző versenyeken rengeteget fejlődött és ez nem csak a versenypályán nyújtott teljesítményén, hanem az azon kívüli viselkedésén is megmutatkozik. Sokkal nyugodtabbá, magabiztosabbá és boldogabbá vált, és ez szerencsére a versenypályán is megmutatkozik. Az utóbbi két versenyével mindenki maximálisan elégedett, és szerencsére ez a fejlődés már Németországban is meglátszott rajta, már akkor is teljesen másként viselkedett az autón kívül. Úgy gondolom, hogy egy teljesen új fiúval van dolgunk” – nyilatkozta Permane.62813_500565_550x413Egyre magabiztosabb az autóban.

A korábbi Gp2- es bajnok tavaly rengeteg éles kritikát kapott felesleges ütközései-balesetei miatt.

Idei hozzáállását viszont a Lotus csapat vezetője Eric Boullier is elismeri, és a jövőt illetően is pozitív véleménnyel van a francia tehetségről. A csapatvezető szerint, ha Romain tartani tudja a jelenlegi hozzáállását és teljesítményét, akkor  igen erős veszélyt jelenthet az élmezőny pilótáira.

“A Német Nagydíj után felkerestem, és azt mondtam neki, hogy: Nem tudom, hogy mint csinálsz, de kérlek a jövőben is folytasd azt, amint ezen a versenyhétvégén elkezdtél! Úgy veszem észre, hogy mostanában sokkal nyugodtabb és összeszedettebb, és nem esik pánikba, ezért az időmérőn és a versenyen is folyamatosan jobb teljesítményt tud nyújtani. Mint már említettem, az előző két futamon nyújtott teljesítménye mindenkit boldoggá tett, abban az esetben pedig, ha folytatni tudja ezt a fejlődést, akkor nagyon erős lesz a szezon második felében” – foglalta össze gondolatait Alan Permane.

(FOTÓ:VEZESS.HU)