Forma1-Live.hu

Hamilton: nem szívesen csatázom Rosberggel

A világbajnokságot fölényesen vezető Mercedes istálló két pilótája izgalmas csatát vívott a Bahreini nagydíjon, melyet követően Lewis Hamilton elmondta, hogy nem szeretne a továbbiakban csapattársa, Nico Rosberg ellen ilyen küzdelmet vívni.
Arra törekszik, hogy minél nagyobb előnyre tegyen szert a némettel szemben, ahogy azt a Kínai nagydíjon sikerült elérnie.

Az utolsó három versenyen legyőzte pilótatársát, azonban nem nyugodhat meg, ahogy elmondta:
“Nico nagyon gyors lesz mindegyik futamon. Kínában sikerült elérnem, hogy ne kerüljünk egymáshoz olyan közel, mint Bahreinben.”

A továbbiakban is ugyanilyen hozzáállással fog versenyezni, hiszen Rosberget tartja egyik legnagyobb ellenfelének a bajnokságban. Az első európai futamra minden csapat új fejlesztésekkel jön és ezáltal felzárkózhatnak a Mercedesre.

A brit pilóta bízik csapatában, de ahogy elmondta: “Még jó pár verseny van hátra és nem lehet megjósolni, mi fog történni. A Ferrari sokat erősödött Kínára, még nem értek utol gyorsaságban, de a 10. helyük után a második Kínában már nagyon jó teljesítményre utal. A Renault is fejleszt spanyolországi futamra, így mi sem ülhetünk nyugodtan, folyamatosan javulnunk kell és abban biztos vagyok, hogy ez menni is fog.”

italiaonroad.it