Forma1-Live.hu

Hamilton – Rosberg csata lesz Monacóban is?

A jelenlegi listavezető, Lewis Hamilton célja zsinórban az ötödik verseny a Monacói nagydíj megnyerése. Ezzel tovább szertné növelni előnyét és még nagyobb nyomást akar gyakorolni Nico Rosbergre.

A Mercedes német pilótája tavaly, a pole pozícióból indulva, győzni tudott Monte Carlo utcáin és ismételni akar, míg brit csapattársa revansot akar venni a tavalyi második helye miatt. Mindkét versenyzőn nagy a nyomás, de Rosberg rosszabb helyzetben van, hiszen nem engedheti meg, hogy Hamilton nyerje a futamot és ezzel tovább növelje a különbséget kettejük között.

“Remekül szoktam teljesíteni a Monacói pályán, tavaly azonban Nico nagyon gyors volt. Ő azon kevés csapattársaim egyike volt, akinek sikerült itt legyőznie, de remélem hogy idén jobb leszek nála” – nyilatkozta a brit pilóta.

Vajon folytatódni fog a Mercedes fölény és a csapaton belüli rivalizálás a hercegségben?
Az első szabadedzéseken látottak alapján ez valószínű, hiszen a két Mercedes pilóta kéttized másodperccel jobb volt a harmadik legjobb időt autózó Daniel Riccardonál. De nem szabad elfelejtenünk, hogy nem szabad túlzott következtetéseket levonni a szabadedzésekből és továbbá azt sem, hogy a szűk, kanyargós pályán a Bahreinben látott csatározásoknak rossz vége lehet és az apróbb pilóta hibák nagyon hamar megbosszulják magukat.

Hamilton és Rosberg is tisztában van a pálya adottságaival és lehetőségeivel, a kérdés azonban az, hogy tudnak-e hideg fejjel gondolkodni a verseny hevében.

Niki Lauda is tart attól, hogy a két versenyzője egymást fogja kiütni a futamon, de a Mercedesnél továbbra is engedni fogják kettőjük csatározását. Szerinte Monaco az a hely, ahol Rosbergnek nagy esélye van a visszavágásra:
“Lewis csúcsformában van, ez nem kétség és szinte lehetetlen legyőzni őt. Monte-Carlóban szerintem Nico megtörheti, hiszen itt minden megtörténhet” – nyilatkozott Lauda.

planetf1.com