Forma1-Live.hu

Horner: Vettel egyre jobb lesz

Sebastian Vettel töretlenül halad a zsinórban negyedik világbajnoki címe felé.

Nagyon úgy tűnik, hogy idén már senki nem tudja befogni Vettelt, mivel a közvetlen üldöző Fernando Alonso is már hatvan pontos lemaradással áll a második helyen.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint Vettel ennél csak jobban fog teljesíteni.

„Elképesztő az, amit ez a srác tud… Rossz hír lehet mindez a többiek számára, mert hatalmas benne a potenciál és napról napra erősebb és gyorsabb. Nagyon jót tesz számára az, hogy egyre idősebb, mert ez egy megfontoltabb versenyzést is jelent számára. Rendkívül elégedettek vagyunk a munkájával és itt Szingapúrban valóban élete egyik legjobb versenyét futotta.”

„Természetesen voltak olyan versenyei a múltban, amikor hibázott, de soha nem lép ugyanarra az ösvényre, és az elmúlt időszakot rendre tökéletesen hozta le. Gyerekként érkezett meg a Red Bull családjához, most pedig egy igazi férfi, aki egyre közelebb kerül ahhoz, hogy sorozatban negyedszer ünnepeljen világbajnoki címet a Forma-1-ben. Ezek emberi ésszel felfoghatatlan dolgok. Nyilvánvaló, hogy ő a mezőny legjobbja, amit ma is bizonyított.”

„Sebastian bárki számára kincset jelenthet, hiszen remek vele dolgozni, és komoly technikai tapasztalattal rendelkezik, miközben humoros és valóban mindenre és mindenkire odafigyel. Nem beszélve arról, hogy hatalmas szíve van. Ő valójában egy nagyon szelíd ember, de a versenypályán egy gépezetté válik, akinek csak a győzelem számít. Emiatt is nehéz sokszor visszafognunk őt, mert mindenben az élen akar járni. Szívvel versenyez, és ebben kicsit olyan, mint Muhammed Ali. Ő is egy hatalmas győztes volt, aki sorozatban nyerte meg a mérkőzéseit. Most Sebastian is hasonló cipőben jár és néhány ember ezt nem tudja elviselni. Emiatt hallhatunk füttykoncerteket.”

 

(fotó: GETTY IMAGES)

hird