Forma1-Live.hu

Hülkenberg: Nem ezen az eredményen múlik a jövőm

A Sauber csapat német versenyzője, Nico Hülkenberg az előkelő 5. pozícióban ért célba Monzában.

Egyesek szerint ezzel az eredményével felhívta magára a nagyobb csapatok figyelmét. A német pilóta azonban reálisan tekint előre, és tudja,  nem csak ez az eredmény fog dönteni a jövőjével kapcsolatban.

„Ezen a versenyhétvégén én is jól dolgoztam és a csapat is nagyszerű munkát végzett, abban azonban nem hiszek, hogy ez az egy futam megváltoztatja az egész világot, avagy módosít valamit a történet eddigi menetén. Korábban is voltak már jó versenyeim, igaz ez minden kétséget kizáróan kiemelkedik ezek közül a megmérettetések közül is. Sokan azt gondolják, hogy az időzítés tökéletes volt, az igazság azonban az, hogy egy ehhez hasonló eredmény mindig jókor jön, és mindig nagyon fontos egy különféle nehézségekkel tarkított esztendőben. Az ilyen és ehhez hasonló versenyek ugyanis reményt adhatnak az egész csapatnak, és nem kevés lendületet az előttünk álló tengeren túli futamokra”.- mondta a versenyző.

Hülkenberget hírbe hozták a Ferrari csapattal is 2014- től, ha esetleg elakadnának a tárgyalások Kimi Räikkönennel, de azt is megszellőztették, ha Kimi átigazol az olasz gárdához, akkor a német pilóta kaphatja meg a helyét, és lenne Romai Grosjean csapattársa. Minden bizonnyal nem kell aggódni a jövőjét illetően, bár érvényes szerződése még nincs egyetlen csapattal sem 2014- re.

„Ha őszinte választ szeretnétek, akkor azt kell mondanom, hogy teljesen nyugodt vagyok a jövőmet illetően. Ezen a hétvégén is szinte száz százalékos teljesítményt nyújtottunk, azt pedig már a múltban is be tudtam bizonyítani, hogy képes vagyok arra, hogy egyenletesen teljesítsek.”

 

(fotó:xbimages.com)