Forma1-Live.hu

Így látta Arrivabene

Elsöprő győzelmet aratott a Scuderia Ferrari Sepang- ban, a Maláj Nagydíjon.

Sebastian Vettel a második rajthelyről le tudta győzni a Mercedeseket, így második Ferraris versenyén nyerni tudott Malajziában. Csapattársa Kimi Räikkönen is hatalmas versenyzést mutatott be, mivel a tizenegyedik helyről rajtolva, egy defekt után felzárkózott, és a negyedik pozícióban intették le.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatvezetője rendkívül büszke versenyzői teljesítményére, de azért óvatosságra inti a szurkolókat:

“Vasárnap reggel, a megbeszélésünkön éreztem már, hogy egy nagyszerű eredményt érhetünk el. A verseny során eszembe is jutott sokszor. Ott ültem, és figyeltem, ahogy higgadtan, profi módon dolgozik mindenki. Seb elképesztő módon nyerte meg a versenyt, de nem szabad elmennünk Kimi teljesítménye mellett, mivel neki egy rendkívül nehéz versenye volt, és így is behozta az autóját a negyedik helyre. Elképesztően tud a srác. Megterhelő verseny volt ez Sepang-ban, éppen ezért óvatosnak kell lennünk, és két lábbal kell a földön állnunk. Egészen biztos, hogy a Mercedes nem felejtett el versenyezni, így egy roppant erős szezon elé nézünk. Természetesen örülök ennek a sikernek, de a szezon előtt két győzelmet szerettünk volna. Ebből most az egyik ilyen korán érkezett trükkös körülmények között, ami még okozhat gondokat nekünk. Nagyon nagyra értékelem az összes dolgozónk munkáját, éppen ezért a pódiumra Diego Loverno- t küldtem fel, aki képviselte a helyszínen, illetve a gyárban dolgozó összes munkatársunkat, akik remek versenyautókat raktak pilótáink alá. Továbbra is meg kell őriznünk a hidegvérünket, és leszegett fejjel, gőzerővel dolgozni a szezon hátralévő versenyeire.”

Fotó: Sutton Motorsport Images