Forma1-Live.hu

Indul a Marussia is?

Sajtóértesülések szerint a Marussia csapat is indulni fog a szezonzáró, Abu Dhabi Nagydíj-on.

Adam Cooper, független újságíró biztos forrásokra hivatkozva arról nyilatkozott, hogy a csődbe ment Marussia istálló felszerelései úton vannak a szezon utolsó versenye felé.

A Ferrari szakemberei is elutaztak a versenyhelyszínre az alkatrészeikkel, mivel az olasz márka látja el erőforrásokkal a kiscsapatot, annak ellenére is, hogy jelentős tartozásaik vannak feléjük is. Jelenleg a csapat a konstruktőri kilencedik helyet foglalja el, és ha a Sauber istállónak Abu Dhabi- ban sem sikerül pontot szereznie, akkor ezzel a helyezéssel körülbelül 40 millió dollárra számíthatnak. Ez pedig 40 millió ok arra, hogy támogatókat keressenek az induláshoz, ami a hírek szerint sikerült is, és ha az utolsó utáni pillanatban is, de részt vehet a csapat a szezonzáró versenyen.

Amennyiben sikerül a bravúr, és megtartják a kilencedik pozíciót, akkor ez lehet a csapat legjobb szezonja rövid fennállásuk alatt, illetve remek gesztus lenne Jules Bianchi felé, aki a Japán Nagydíjon elszenvedett életveszélyes fejsérüléssel járó balesete óta is kómában fekszik a kórházban.

Fotó: Octane Photography