Forma1-Live.hu

Ferrari: A csapatérdek az első

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali kijelentette, hogy a csapatérdek előrébb való a pilóták egyéni érdekeivel szemben.

Suzukában, Massa számára a „Multifunction strategy A” jelentette a csapatutasítást, és ezzel tudatták vele, hogy el kell engednie Alonsót. A leintést követően nyilatkozták, hogy a konstruktőri pozíciójuk miatt kapta Massa az utasítást, amit a brazil nem tartott be. Alonso a futamon Massa segítsége nélkül is el tudott menni csapattársa mellett, a rajt-cél egyenesben.

„Nem arra koncentrálunk, hogy Alonsót Massa elé hozzuk, hanem arra, hogy maximalizáljuk az eredményt. Ez a fontos, mivel a második helyért harcolunk a Mercedes és a Lotus ellen. Minden pont számít”- jegyezte meg Domenicali a versenyt követően.

„Megértem Felipe érzéseit. A teljesítményével képbe akarja hozni magát más csapatoknál is, és fel akarja kelteni az érdeklődést maga iránt. Ebben teljes mértékben támogatni fogjuk – amennyire jól csak lehet. Ugyanakkor nálunk a csapatérdek elsőbbséget élvez”- fejezte be a vélemény nyilvánítást az olasz csapatvezető.