Forma1-Live.hu

Pontok nélkül a Ferrari, idén először

Az idei szezonban először fordult elő a patináns istállóval, hogy pont nélkül fejeztek be egy futamot. Fernando Alonso már a verseny elején technikai hiba miatt kiesett és Kimi Räikkönen is csak a 12. helyen végzett.

Alonso szerint nagy lehetőséget szalasztottak el, mert az esős időjárás miatt nagyobb esélyük volt a jobb pontszerző helyekre, mint jelenlegi riválisuknak a Williamsnek.
“Elektronikai hiba miatt az erő hirtelen elszállt, a motor leállt és fogalmam sem volt hogy mi miatt. Ez a mai teljesítményünk ellehetetlenítette a versenyünket a Williamssel, nem vagyunk versenyképesek. Muszáj javulnunk!”

A Williams pilótáit a hatodik és hetedik helyen inteték le és újabb 23 ponttal növelték ezzel előnyüket a Ferrari előtt.

Kimi Raikkönen versenye az utolsó kerékcsere miatt úszott el, mivel a jobb első abroncsát felrakó szerelője hibázott és a pisztolyt nem tudta levenni a kerékanyáról.
“Rosszul sikerült versenyhétvége volt. Az elején nem volt rossz az autóm, legalább is friss gumikon. Az egyik kerékcserén sok időt vesztettem.”

De a csapat most főként nem ezzel van elfoglalva, hiszen az általuk támogatott fiatal francia pilóta, Jules Bianchi, szőrnyű balesetet szenvedett, ami az egész versenyhétvégét beárnyékolja. Fernando Alonsoval szoros barátságban állnak és a spanyolnak most az a legfontosabb, hogy Bianchi minél előbb felépüljön. És ezzel a Forma-1 egész mezőnye egyetért.