Forma1-Live.hu

Ricciardo: Tönkre tették a versenyemet

A Toro Rosso ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo úgy gondolja, hogy a versenybírók ítélete miatt fontos pontoktól esett el a Japán Nagydíjon.

A stewardok szerint Ricciardo jogosulatlan előnyhöz jutott egy pályalevágással, miközben Adrian Sutilt előzte, ezért egy boxutca áthajtásos büntetésben részesítették a fiatal ausztrált, akinek ezzel elszálltak a pontszerzési lehetőségei.

„Rettentően csalódott vagyok, amiért nem sikerült a legjobb tíz között végeznem, mert meg vagyok győződve arról, hogy képes lettem volna a pontszerzésre. Az autóm jól működött, ami bizakodásra adott okot azután, hogy szombaton még folyamatosan egyensúlyproblémákkal küzdöttünk. A versenynek a keményebb keverékű gumiabronccsal vágtunk neki, és így is sikerült pár pozíciót nyernem az első körökben, sőt több olyan versenyzőt is lehagytam, aki a közepes keveréket választotta. Az első kiállásom után sikerült újabb pozíciókat nyernem, majd a 130R-ben Sutilt is leelőztem. Az előzés után sajnos kisodródtam a fűre, sőt időt is veszítettem. Sajnos a bírói testület úgy döntött, hogy jogosulatlan előnyhöz jutottam, amikor elhagytam a pályát, ezért később egy bokszutca áthajtásos büntetést szabtak ki rám. Ez az ítélet természetesen tönkretette a versenyemet, hiszen a kilencedik helyen haladtam, amikor a csapatom közölte velem, hogy át kell hajtanom a bokszutcán. Amikor visszatértem a pályára, természetesen már az utolsó pontszerző helytől is nagyon messze voltam!”- nyilatkozta keserűen Ricciardo.