Forma1-Live.hu

Jenson Button:”jót” tett a csapatnak az idei nehézség.

A McLaren brit világbajnoka szerint sokat tanultak a sok nehézségből.

A 2009- es világbajnok számára idő előtt eldőlt az idei bajnokság, mert jelenlegi versenyautóikkal szinte esélytelenek arra, hogy az élmezőnyben harcolhassanak.

62177_495110_550x413

„A McLaren arról ismert, hogy az élen harcol, győzelmekért harcol, de határozottan a dobogóért harcol minden versenyen. Szóval, ha nem rendelkezel mindezzel, az mentálisan nagyon kemény”- idézte a britet az ESPNF1. „A szezon eleje nagyon kemény volt számunkra – ahogy az egész csapatnak -, de tényleg úgy gondolom, fejlődtünk csapatként és az idő folyamán javultunk.”

Button tudja milyen érzés a sikertelenség, mert karrierje korábbi részében több szezonban is a középmezőnyben kellett harcolnia.

„Korábban is voltak rossz szezonjaim, és tudom, milyen kemény lehet; ami a McLarent illeti, ez olyasmi, ami nem esik meg velük túl gyakran. Úgy gondolom, csapatként mindez segített nekünk, és abban az értelemben is segít, hogy minden egyes részletet finomhangolsz egy ilyen helyzetben. Az autó minden egyes pontjából próbálod kihozni a századokat, mert tudod, hogy így kell tenned – például ez jelentheti a különbséget abban, hogy bejutsz-e a Q3-ba”- nyilatkozta a britek 2009- es világbajnoka.

(fotó:vezess.hu)