Forma1-Live.hu

Kaltenborn: Tovább kell csökkenteni a költségeket

A Sauber csapat női vezetője, Monisha Kaltenborn szerint a Forma1 legfontosabb kérdése a költségcsökkentés.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt bejelentette a tényt, hogy az FIA kiemelten fog foglalkozni a költségcsökkentéssel.

Kaltenborn üdvözölte Todt kijelentését, és szerinte ezt már sokkal hamarabb meg kellett volna lépni.

„Számunkra egyértelmű, hogy már korábban is tenni kellett volna valamit a költségek csökkentése érdekében, most azonban azt kell mondanom, hogy jobb elkezdeni valamit egy kicsivel később, mint soha. Korábban is azt mondtuk, hogy az FIA-nak sokkal aktívabban részt kellene vennie az RRA-val kapcsolatos egyeztetésekben, az egésznek ugyanis ez adná meg a hitelességét. A technikai szabályokat is az teszi hitelessé és komollyá, hogy a szövetség ellenőrzi és tartatja be azokat, én pedig elérkezettnek látom az időt arra, hogy valami hasonló rendszer alakuljon ki a költségcsökkentés témájában is” -kezdte a csapatvezető.

„A jelenlegi helyzetben nincsen fontosabb annál, minthogy megoldást találjunk ezekre a problémákra, és a csapatokat a Forma-1-ben tudjuk tartani, ahol egy viszonylag versenyképes szintet is meg tudnak ütni. Azt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak akkor kezdünk el a megoldáson gondolkodni, amikor a gyengébb csapatok már lemorzsolódtak!”- zárta gondolatait Monisha.

 

(Fotó: Sauber F1 Team)