Forma1-Live.hu

Két-három kiállás Ausztráliában

A Formula1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli idénre teljesen új szerkezetű keverékeket gyártott, mint tavalyra.

Az olasz Pirellinek is módosítania kellett a keverékeit, mivel rengeteg szabályváltozás történt az idei versenyszezonra. Az olasz gumigyártó a lágy, valamint a közepes keverékű abroncsokkal készül Melbourne- re.

Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója is nyilatkozott a változásokról, illetve a rohamosan közelgő Ausztrál Nagydíjról:

„A mostani a legradikálisabb szabályváltozás a Forma–1 modern korában, emiatt teljesen új gumikat kellett készítenünk, hogy igazodjuk a 2014-es autók megváltozott dinamikájához. Az előszezoni tesztek megmutatták, milyen nagy kihívást jelentenek az új szabályok mindenki számára, de mi az elmúlt évben és a tél folyamán is keményen dolgoztunk, hogy elkészítsük a teljesen új gumikat a legújabb autókhoz. Új a gumik keveréke és szerkezete, igyekeztünk csökkenteni a kopás mértékét, miközben próbáltuk megtartani a korábbi teljesítményt. Majd a változások a versenyeken jellemző stratégiákra gyakorolt hatásairól is beszélt. Továbbra is két-három kiállásra számítunk Melbourne-ben, még ha pontosabb jóslatot csak azt követően tudunk is majd alkotni, hogy már láttuk az autókat az első szabad”.

Fotó: Peter J. Fox/Getty Images