Forma1-Live.hu

Rosberg hibázott, Button küszködött

A Kínai nagydíj időmérőjén a Mercedes csapat pilótája Nico Rosberg nagy nyomás alatt volt, hiszen a Q3-ban az utolsó előtti körén nem tudott javítani, mert a második szektor hosszú egyenesének végén elfékezte magát és lecsúszott az ideális ívről. Így csak a negyedik helyen állt  és a két Red Bull pilóta is megelőzte őt. Az utolsó mért körében úgy tűnt sikerül előre lépnie, azonban az utolsó kanyarban elvesztette az uralmat az autó felett és megpördülve, keresztbe állt a pályán.
Fernando Alonso épphogy el tudott menni mellette és így ő javítani tudott.

„Egyszerűen csak túlerőltettem, és így lassabb lettem az utolsó köreimben. Mindent meg akartam próbálni, de nem jött össze. Nem érdemes ezen bánkódnom, nem voltam elég gyors, ennyi”– nyilatkozta Rosberg, aki a negyedik rajthelyet szerezte meg.

Toto Wolf, a Mercedes csapat igazgatója szerint a fékekkel is volt problémája Rosbergnek, mivel a hosszú egyenesekben azok nagyon visszahűltek és ez okozhatta az elfékezéseket.

Nem folytatódott jól a szezon Jenson Buttonnak sem, aki csak a 12. rajtkockát szerezte meg. Azt mondta, hogy sokat küszködött az autóval, de főként a gumikkal.

„Nagyon csúszkált az autó a kanyarokban, ez annak az eredménye, hogy nem tudtuk üzemi hőmérsékletre felmelegíteni az abroncsokat. Ezért a kigyorsításokkal is akadtak problémák, de úgy vélem ez mindenkinek gondot okozott” – mondta Button, majd hozzátette, „Több beállítást is kipróbáltunk az autón, küszködtünk az időmérőn. Ilyen időjárási körülmények között nehéz megtalálni a megfelelő beállításokat, reméljük, a holnapi versenyen száraz lesz a pálya.”

nicorosberg.com