Forma1-Live.hu

Toto Wolff: Rosberg fantasztikus munkát végzett

A Mercedes csapat vezetője, Toto Wolff a Kínai nagydíj után nyilatkozott, amelyben kihangsúlyozta, hogy német pilótájuk, Nico Rosberg fantasztikus munkát végzett a versenyen.

A felvezető kör előtt valami elromlott az autón és a csapat nem kapta meg a telemetriai adatokat, így teljes mértékben Rosberg tapasztalatára és érzékszerveire kellett támaszkodniuk.

„A felvezető kör előtt már nem kaptunk telemetriai adatokat. Teljes mértékben olyan volt, mint ha vakon vezetnénk egy autót. Nico éppen ezért fantasztikus munkát végzett, állandóan tudatta velünk az üzemanyag-fogyasztását és az abroncsok állapotát. Meglátásai információi jók voltak és végig tudtuk csinálni.” – mondta Wolff.

Rosberg csaknem minden körben bemondta, hogy hogy áll üzemanyaggal, ami elmondása szerint kicsit zavarta:
„Magamra voltam utalva. Mindig jeleztem a csapatnak, hogy állok az üzemanyaggal és ők megmondták, hogy mehetek nyugodtan, vagy spóroljak vele. Ezt a bemondást az első kanyarban kellett megtennem, ami nem egy könnyű kanyar és egyáltalán nem élveztem.”

A bajnokságban vezető német pilóta a második helyen végzett a versenyen, ami nem kis teljesítmény, tekintve azt, hogy a negyedik helyről rajtolva, visszaesett a 7.-re és mert ilyen problémák adódtak a versenyautójával.

planetf1.com