Forma1-Live.hu

Kölcsön-tesztpilóta

A Renault szerdán végre megtartotta a sokak által várt bemutatót, ahol is az autót is felfedték, illetve e vezetők mellett a pilótákat is.

Tesztpilótaként bejelentették, a csupán 19 éves Esteban Ocont, aki Forma 3-as Európa bajnoki és GP3-bajnoki címmel büszkélkedhet.

Abiteboul elmondta, Ocon jelenleg csak kölcsönben van náluk a Mercedestől, ettől függetlenül nagy erősödést jelent számukra, és örülnek, hogy Ocon fejlődése velük kezdődhet el az F1-ben.

A Renault sportigazgatója, Frederic Vasseur kiegészítette a mondottakat azzal, hogy soha nem foglalkoztatnának olyan pilótát, még csak tartalékversenyzőként sem, akire nem úgy tekintenének, hogy a jövőben állandó versenyzője lehet a csapatuknál. Mivel régóta ismeri Ocont, és dolgoztak is már együtt, pontosan tudja, hogy mekkora versenyszellem lakozik ebben a fiatal fiúban.

Ettől függetlenül, a Mercedes még nem jelentette be az idei DTM pilótafelállást, vagyis, ha Pascal Wehrlein szerződést kötne a Manorral, Oconnak nagy esélye lenne megörökölni az ő ülését.

www.telesport.hu