Forma1-Live.hu

Lauda szerint Rosberg még bajnok lehet

Az Orosz nagydíj hétvége jól indult Nico Rosberg számára. Megnyerte az időmérőt csapattársa előtt, és még a rajt után is meg tudta őrizni vezető pozícióját.

Ekkor azonban megtörtént az a váratlan dolog, amire senki nem számított, és végül Rosbergnek a 8. körben fel kellett adnia a futamot. Ennek köszönhetően nem hogy faragott volna a hátrányából Hamiltonhoz képest, hanem visszaesett a harmadik helyre az összesítettben, és immáron 73 ponttal követi csapattársát.

Niki Lauda elmondta, Rosberg megnyerhette volna a versenyt, ha nincs ez a hiba. Matematikailag továbbra is van esélye a vb cím megnyerésére, azonban gyakorlatilag ez csak akkor következhet be, ha Hamilton visszavonul és hazamegy.

Rosberg is nyilatkozott a hétvégéről. Elmondta, rettenetesen nehéz ezen a dolgon túllépni, de minden meg fog tenni hogy ez ne törje őt össze, hiszen sosem jelentett neki problémát, hogy felálljon a padlóról. Hozzátette, továbbra is az a célja, hogy faragjon a hátrányából, és mindent elkövet azért, hogy a következő futamot megnyerje.

 

gpmalaysia.com