Forma1-Live.hu

Magnussen pontokat szerezne

Ahhoz képest, hogy a Renault most tér vissza az F1-be, mint gyári csapat, elég jó helyet zártak a második teszthét első napján.

Magnussenen volt most a sor, hogy tesztelje az autót, és egészen a 10. helyig hozta a Renault-ot, nem kevesebb, mint 119 kör megtétele után. Technikai gondjaik egyáltalán nem adódtak, kivéve annyit, hogy a kifogyott üzemanyag miatt félre kellett állnia Magnussennek.

Magnussen eddig 3 alkalommal tesztelte az autót, így már kialakult benne egy kép a szezon kezdetéről. A dán pilóta úgy gondolja, a pontszerző helyek közelében lehetnek, akár már rögtön a szezonnyitó Ausztrál nagydíjon. Azt azonban hozzátette, nem lehet pontosan tudni, hogy ki mire képes, hiszen aki megnézi, pontosan látja, hogy volt aki közepes keverékűn, volt aki pedig a lágyon teljesített. Ettől függetlenül úgy érzi, hogy a középmezőny eléggé szoros lehet, és sok esélyük lehet a jó szereplésre.

A Renault különösebb fejlesztésekkel, illetve újításokkal már valószínűleg nem készül a március 20-án rajtoló szezonig, leszámítva az új első szárnyat. Ettől függetlenül Magnussen hozzátette, még a finomhangolások továbbra is folynak, és bőven van még lehetőségük arra, akár a szezon során is, hogy fejlődjenek.

www.f1fanatic.co.uk