Forma1-Live.hu

Lotus: Grosjean versenye Vettel miatt ment el

A Lotus szerint Romain Grosjean győzelmi esélyei Sebastian Vettel miatt estek kútba, aki mögött túl sokat kellett köröznie a futam elején, még mielőtt áthajtásos büntetést kapott a Magyar Nagydíjon.

Sokan Grosjeant tartották a verseny egyik legnagyobb esélyesének, de egyáltalán nem úgy alakult számára a vasárnap délután, ahogy azt tervezte, így végül csak hatodik helyen végzett, miután áthajtásos büntetést kapott Felipe Massa látványos, ám illegális megelőzése miatt.

Sokkal jobban is alakulhattak volna számunkra a dolgok, ez igaz, de nem számítottunk arra, hogy ennyire beragadunk Vettel mögé a verseny elején” – mondta Eric Boullier csapatfőnök – „Ezt követően Romain versenye elment.

A szakember azt is elárulta, hogy azért rövidítették le Grosjean második etapját, hogy valami mást csináljanak, mint Vettel, annak reményében, hogy így elé kerülhetnek, azonban nem számítottak arra, hogy Jenson Button mögött köröket kell eltölteniük.

Tudtuk, hogy van lehetőségünk az etapok hosszával játszani, mert a gumik bírják” – mondta Boullier – „azonban a kiállás hosszabbra sikerült, mint ahogy azt terveztük és beragadtunk Button mögé.

Grosjean versenye azonban akkor úszott el teljesen, mikor Massa megelőzéséért – mert elhagyta közben a pályát – rajtbüntetést kapott. Boullier szerint túl szigorú volt az FIA, jóllehet tiszteletben tartják a döntést.

Úgy gondolom, hogy túl szigorú büntetést kapott, persze tiszteletben tartjuk a stewardok döntését. Egy nagyon szép előzés volt, és még Massa is egyetértett abban, hogy túl súlyos a büntetés. De hát a szabály az szabály.