Forma1-Live.hu

Alonso/Kvjat: Nincs büntetés

Versenybalesetnek minősítették a stewardok Fernando Alonso, valamint az újonc Daniil Kvyat balesetét.

A kétszeres világbajnok Alonso, és a fiatal orosz újonc, a Maláj Nagydíj időmérő edzésének Q2- es szakaszában ütköztek össze. Kvyat a négyes kanyarnál érte utol Alonso Ferrariját, aki széles ívben, lassan fordult, így nem vette észre az előzni próbáló Toro Rosso- s pilótát. A spanyol világbajnok autójának kormányösszekötője eltört, de a Ferrari szerelői mindössze néhány perc (!) alatt kicserélték egy újra, így nem kellett feladnia az edzést a spanyol versenyzőnek.

A versenybírák nem találtak szándékosságot, így egyszerű versenybalesetnek tekintették az ügyet, amivel a két pilóta is egyetért.

„Nem hibáztatom Daniil-t.  50-50 százalékban mindkettőnk hibája volt, nem láttam őt. Bekanyarodtam, és éreztem az ütközést, mielőtt azonban az autóm megmozdult, észre sem vettem, hogy ott van. A történtekben mindketten benne voltunk, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy később visszatérhettem a pályára. Azt hiszem, neki is sikerült, így minden rendben volt.”- ismerte el Alonso Malajziában.

„Csak egy koccanás volt. A sűrű esőfüggönyben nem vette észre, hogy ott vagyok mellette, így rám húzta az autóját.”- nyilatkozta Kvyat.

Fernando Alonso a negyedik, Daniil Kvyat pedig a tizenegyedik helyről várhatja a Maláj Nagydíj rajtját.

 

hird