Forma1-Live.hu

Kitörő öröm a Ferrarinál

A mai Maláj nagydíjon Sebastian Vettel a Ferraris korszakának második versenyén fölényes diadalt aratott a Mercedesek fölött. A csapat el sem hiszi, hogy ez sikerült és nagyon meghatódtak, hogy 22 hónap után ismét a dobogó legfelső fokán állhattak és egymást követően szólalt meg a német és az olasz himnusz.

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison is nehezen találta a szavakat.
“Ez egy kivételes nap! Senki sem tudhatja milyen nehéz ez a technikai sport, csak az, aki részese mindennek. A mai egy csodálatos eredmény, hogy újra az élen vagyunk, voltak nehéz idők, de végre itt vagyunk megint. Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra, minden gárda közül talán a Ferrarinak a legnehezebb, a maga történelmével és egész Olaszország elvárását vállunkon cipelve nagy nyomás alatt vagyunk. De amit ma elértünk az egyszerűen tökéletes.”

Sebastian Vettel a dobogó legfelsőbb fokán állva elérzékenyült, csak úgy, mint a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene.
“Maranellóban mindenki erőn felül teljesített, megfeszítve dolgozott. A győzelmünket követően egyből a gyárban dolgozó kollégák jutottak eszembe, hiszen mi itt őket is képviseljük.
Szezon elején azt tűztük ki célul, hogy két győzelmet szeretnénk. Ebből egy már meg van, Még nagyon az elején vagyunk és hogy már most nyerni tudtunk ez előny is lehet számunkra, de hátrány is.”

A négyszeres német világbajnok csapattársa, Kimi Räikkönen is elismerően nyilatkozott, ugyanakkor tudja, hogy akár ő is dobogóra állhatott volna.
“Ez a versenyhétvége jobban is alakulhatott volna számomra. Sajnálom, mert szombaton és vasárnap is balszerencsés voltam, de ezen változtatni nem lehet. A rajtom nem sikerült jól, a hátsó kerekek kipörögtek és később defektet is kaptam. Egy nagyon rossz első kört futottam, ami rányomta bélyegét az egész futamomra. Sikerült később felzárkóznom, de nem vagyok elégedett, hiszen Seb mellett lett volna a helyem. De mindezek ellenére mindent megtettem, hogy a lehető legtöbbet tudjunk kihozni a versenyből.
Ez egy remek nap, kiváló eredmény Seb és a Ferrari számára.
Nagyon biztató, hiszen a sebességünk meg van, hogy felvegyük a versenyt a Mercedesekkel és remélem Kínában már egy tiszta hétvégém lesz.
Talán senki sem hitt bennünk, de mi annál inkább bíztunk magunkban, és egyre erősebbek és erősebbek vagyunk.”

Photo By Vincent Thian - ph.celebrity.yahoo.com