Forma1-Live.hu

Räikkönen: Baleset nélkül elöl lehettem volna

Kimi Räikkönen Maláj Nagydíját a McLaren istálló dán újonca, Kevin Magnussen “tette tönkre”.

Räikkönen és Magnussen rögtön az első körben ütköztek Sepangban, aminek következtében a finn pilóta defektet kapott, így gyakorlatilag esélye sem volt a pontszerzésre. A dán versenyző stop-and go büntetést kapott a versenybíróktól, de Magnussen azért így is tudott pontokat szerezni. Az újonc versenyző bocsánatot kért a saját csapatától, valamint Kimi Räikkönentől is, valamint azt is elmondta, hogy teljes mértékben vállalja a felelősséget a balesetért és annak következményeiért.

„Természetesen sajnálom Kimit  a történtek miatt.  Bocsánatot kell kérnem tőle az ütközésért. Ami történt, az maximálisan az én hibám.”- vállalta a felelősséget az újonc Magnussen.

„ Nincs semmi gond vele. Ezek a balesetek sajnos előfordulnak, még a jóval rutinosabb versenyzőkkel is. Magnussen még csak az első évét tölti itt a Forma-1-ben, így még nyilvánvalóan sokat kell tanulnia. Sajnos nagy árat fizettem egy másik versenyző hibájáért, de mint mondtam, ezek hozzá tartoznak a motorsporthoz. A baleset nélkül azonban, akár Fernando előtt, vagy közvetlen mögötte tudtam volna célba érni.”- nyilatkozta a 2007- es világbajnok.

 

 

Fotó: Batchelor / XPB Images