Forma1-Live.hu

Williams: Nem volt csapatutasítás

A Williams istálló mérnöke arról nyilatkozott, hogy semmiféle csapatutasítás nem történt a hétvégi Maláj Nagydíjon.

Felipe Massa fülére a verseny hajrájában szólt rá versenymérnöke, hogy a mögötte autózó csapattársa, Valtteri Bottas gyorsabb nála, engedje el. Ennek a “kérésnek” azonban a rutinos brazil pilóta nem tett eleget, így az eredeti felállásban intették le őket. A csapat azt szerette volna megpróbálni, hogy Bottas megelőzze az előttük autózó Jenson Buttont, de erre nem volt lehetőségük, mivel a finn versenyző nem tudta megelőzni csapattársát, Felipe Massa-t.

„Massa nem azt tette, amit szerettünk volna. Felipe motorja felmelegedet, ami kissé aggasztotta őt. Valtteri gumijai pedig jóval frissebb volt, mint Jensoné. Úgy gondoltuk, jó lenne esélyt adni Valtterinek, hogy megpróbálja megelőzni Jensont. Aztán ha mégsem sikerült volna, újabb helycserére kértük volna a versenyzőinket, és mindenki elégedett lehetett volna a helyezésével. Ez minden csapatnál előfordul, nem csapatutasítás, csak egy stratégiai próbálkozás lett volna. Az adataink azt mutatták, hogy Valtterinek  jó esélyei lehetnek Button megelőzésére, mivel jobbak voltak a gumijai, és úgy éreztük, Felipe kompromisszumra kényszerült.”- nyilatkozta Rod Nelson, a brit istálló mérnöke.

“Az eredmény ugyanez lett volna, ha elengedem Valtterit. Végig harcban álltam Buttonnel,nem akartam egyetlen pontot sem elajándékozni senkinek sem. Valtteri nem tudott megelőzni, neki is problémái voltak a kigyorsításokkal, mint nekem. Mégis, hogy akarta így megelőzni Jensont? Nem voltam lassabb, mint ő.”- nyilatkozta a futam után Felipe Massa.

Fotó: ERIC VARGIOLU / DPPI