Forma1-Live.hu

Maldonado: Jó lenne Venezuelában is egy futam

Pastor Maldonado, a Williams istálló venezuelai pilótája örülne, ha hazájában is rendeznének Forma1- es futamot.

Maldonado örül a mexikói verseny visszatérésének, és mivel a pálya nincsen messze Venezuelától, így reméli meghozza a kedvét a kormánynak egy esetleges Nagydíj helyszín építésére.

„Nagyon jó, hogy Mexikó visszatér a versenynaptára, az ország ugyanis hatalmas piacot jelent az összes sportesemény számára. Örömteli, hogy a hazámhoz közel is megrendezésre kerül egy verseny, ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy Venezuela kaphat-e futamot a jövőben? Szerencsére minden lehetséges, először azonban figyelemmel kell kísérnünk a Mexikói Nagydíjjal kapcsolatos történéseket, majd le kell ülnünk és ki kell értékelni az adatokat, és csak azután eldönteni, hogy képesek vagyunk-e egy ehhez hasonló esemény lebonyolítására” – nyilatkozta a pilóta.

„Vannak terveink egy versenypálya megépítésére vonatkozóan, ezek közül a tervek közül azonban még egyikre sem mondhatjuk azt, hogy biztos. Mint már mondtam, most meg kell várnunk a Mexikói Nagydíjat, és ha ott minden a nekünk megfelelő módon zajlik, akkor megpróbálhatunk bekerülni a versenynaptárba. Tudom, hogy egy versenypálya felépítése rengeteg pénzbe kerül, Venezuelának azonban szüksége van egy-két nagyobb sporteseményre. A múltban rendezhettünk már Copa Americát, Venezuela sportkultúrája pedig egyre fejlettebbé válik. Úgy tudom, hogy jelenleg az ország is szeretne több pénz fektetni a sporteseményekbe”- érvelt Maldonado

 

(fotó:AP)