Forma1-Live.hu

Mallya: Hosszú jövő vár az indiai nagydíjra

Vijai Mallya, az indiai üzletember biztos benne, hogy hosszú távon jelen lesz a naptárban a Budd International Circuit versenypálya.

„A Formula One Managementtel kötött megállapodásunk szerint F1-es versenyt rendezünk a Budd International Circuit versenypályán egészen 2015-ig, és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk ez iránt. Semmi okunk feladni az F1-es versenyrendezést.”

„Egy fantasztikus pályát építettünk, mely kielégíti fiatal indiaiak százmillióinak törekvéseit” – mondta. „Remek futamoknak adtunk már helyet egy olyan országban, melyben hatalmas a potenciál.”

„Szóval az, hogy bármilyen okból kifolyólag is ki kell hagyni egy évet csalódást jelent számunkra. A verseny ütemterv nyilván fontos, azonban egy olyan fontos ország, mint India, nem kerülhetne parkolópályára egy ilyen dolog miatt.”

„Bízom abban, hogy a verseny visszatérhet Indiába 2015-ben, ha Bernie már úgy döntött, nem kap helyet 2014-ben, mert ahogy azt ő mondta, a naptárba így nem illeszkedik bele.”

Azt a pletykát cáfolta a Force India csapat tulajdonosa, hogy kiszáll a Forma1- ből, ha nem lesz hazai nagydíjuk, mivel a csapatot már az előtt megvásárolta, hogy bekerült az indiai nagydíj a versenynaptárba.

 

(fotó:indianexpress.com)