Forma1-Live.hu

Massa másik csapatban megmutatja mit tud

Felipe Massa az idei év végén elhagyja a legendás Ferrari csapatot, ahol nyolc évig vezetett.

Massa honfitársa, Luciano Burti szerint jót fog tenni a brazil versenyzőnek a csapatváltás. Burti a Jaguár, és a Prost istállókkal versenyzett 2001- es súlyos balesetéig, ami után már soha többet nem ülhetett Forma1- es autóba.

„Abban az esetben, ha még egy évet maradt volna a Ferrarinál, ugyanazt a formát mutatta volna, amit idén, ez pedig nem lenne ideális a számára. Akkor azonban, ha a következő évadban kap egy jó autót, egy második esélyt is kaphat, sőt ez a forgatókönyv sokkal jobb lenne neki, mint a maradás lett volna. Ez persze igazán nehéz lesz, hiszen már csak a Lotusban érhető el egy szabad ülés az élcsapatok közül”- nyilatkozta Burti a környezetváltozásról.

Ezt a véleményt egyébként a pilóta menedzsere, Nicolas Todt is osztotta.

„Mindenképpen a Forma-1-ben szeretnénk maradni, Felipének azonban egy olyan csapatra van szüksége, ahol szabad lehet, ebben az esetben ugyanis szinte biztos, hogy a 2008-as énjét láthatjuk majd. Azt a versenyzőt, aki csupán egy ponttal csúszott le a világbajnoki címről, egy nagyság ellenében, mint Lewis Hamilton!”- fejtette ki véleményét a menedzser.