Forma1-Live.hu

Massa önmagáért fog versenyezni

Felipe Massa a Lotus csapattal tárgyalt a 2014-es szerződéséről – árulta el a brazil pilóta. Massa közölte, hogy a szezon hátralévő részében már részben önmagáért fog versenyezni és nem fogja úgy segíteni csapattársát, ahogy azt eddig tette.

A 11-szeres futamgyőztes brazil pilóta a Lotust szemelte ki magának, így könnyen lehet, hogy helyet cserél Kimi Räikkönen-nel. Nicolas Todt, Massa menedzserétől megtudhattuk, hogy már tárgyaltak Enstone-nal és az egyeztetések ígéretesen alakultak.

„Büszke vagyok a karrieremre, de természetesen szeretnék bajnokságot nyerni, vagy legalább harcolni érte. Nem fogom így abbahagyni. Szerintem ez jót is jelenthet számomra. Természetesen versenyképes autóra van szükségem, nem szeretnék csak úgy körözgetni anélkül, hogy esélytelen vagyok a futamgyőzelemre. Ez most egy változás, ami remélem, jobb helyzetet teremt előttem. Már tárgyalunk a Lotusszal, és szerintem versenyképes autójuk lesz – nekem pedig éppen erre van szükségem. Ennek a csapatnak komoly múltja van, most viszont nehéz anyagi helyzetben vannak. Sokat beszélgettünk arról, miként lehetne olyan megoldást találni, ami nem csupán nekem, a Lotusnak is jó lenne” – fogalmazott Massa, majd a szezon hátralévő versenyeire is kitért.

Ahogy a szezonban többször is előzékenységével segítette csapattársát Fernando Alonsot, Massa közölte, hogy hátralévő ferraris futamain már nem a spanyol társáért, hanem önmagáért fog versenyezni.
„Nem, ezt többé már nem csinálom. Mostantól támadni fogok” – jelentette Felipe.