Forma1-Live.hu

Massa: Sokszor Alonsonak segítettem

Felipe Masa a szezon végén kényszerül távozásra Maranellóból.

A brazil pilóta fontos csapattagként tekint magára a Ferrari “családban”, melyet nyilván nehéz lesz elhagyni. Massa második otthonának tekinti a csapatot, hiszen 11 éven keresztül dolgoztak egymással, és remek barátokra is szert tett ez idő alatt.

Massa bevallotta, hogy eléggé érzékenyen érintette, mikor Monzában közölték vele, hogy 2014- től nem ő vezeti a Ferrarit.

„Volt egy személyes beszélgetésem Stefano Domenicali csapatfőnökkel. Ez egy baráti beszélgetés volt a maranellói irodájában a monzai hétvégét követő keddi napon. Hogy őszinte legyek, kicsit számítottam is erre. Nem vagyok ideges emiatt, de boldog sem. Ez a pillanat jelezte számomra, hogy véget ér a közös utunk, de az élet megy tovább. Egy új kihívást kell keresnem magamnak. Remélem, hogy megtalálom majd a helyes utat, és folytathatom a versenyzést.”

„Természetesen nem vagyok elégedett a karrieremmel. Csak akkor lennék elégedett, ha több futamgyőzelem és bajnoki címek állnának a nevem mellett. Persze szerettem volna megnyerni a bajnokságot a Ferrarival, és ez majdnem sikerült is. De még mindig képes vagyok harcolni, és hiszek abban, hogy megkaphatom a lehetőséget arra, hogy a bajnoki címért harcoljak. Semmi sem lehetetlen az életben, és csak ez jár most a fejemben.”

„Eljött az idő, hogy egy új életet kezdjek a sportban. Ez nem csak rám, hanem a csapatra is értendő, mely egy másik úton szeretné folytatni. Ez akár még pozitív is lehet számomra, persze nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de dolgozunk rajta. Most azonban eljött az idő arra, hogy elhagyjuk a Ferrarit és máshol folytassam tovább. A kapcsolatom továbbra is ugyanaz marad a Ferrarival, ahol sok időt töltöttem el és ahol sok barátot szereztem. Ez mindig is így lesz. Sok köszönettel tartozom ezekért a dolgokért. Ezek a dolgok hiányozni fognak, de nem kétséges, az útjaink elválnak.”

„Sok minden történt az elmúlt években. Volt egy év, amikor nem éreztem kényelmesen magam a gumikon. Tavaly például a szezon első felében nem tudtam olyan eredményes lenni, mint szerettem volna. Voltak bizonyos tesztek, amikkel Alonsónak segítettem, és többek között emiatt is szerezhetett több pontot nálam. Ebben a szezonban már eltérő a pontkülönbség közöttünk, de voltak problémáim, melyekről nem tehettem. Ilyenek voltak például a defektek, vagy a felfüggesztés meghibásodása, amihez semmi közöm nem volt. A teljesítményem azonban mindig jó volt idén. Szóval valóban sok minden történt, de még mindig megvan bennem az erő ahhoz, hogy megmutassam a képességeimet.”