Forma1-Live.hu

McLaren: az első nyolc a cél Montrealban

A McLaren idei teljesítménye, leszámítva az szezonnyitó Ausztrál nagydíjat, nagyon gyenge, de az istálló vezetői bíznak a további jobb szereplésben.
A wokingi gárda nagyon jól kezdte a szezont, miután Daniel Riccardot kizárták az Ausztrál nagydíjon, Jenson Button és Kevin Magnussen is a dobogón végzett. Azóta viszont küszködnek a pontokért és az első három hely közelében sincsenek. A MLaren a középmezőnyben foglal helyet, a Williams csapattal azonos pontszámmal az ötödik, a konstruktőri világbajnokságban. Jenson Button jelenleg a nyolcadik, 31 ponttal, míg Kevin Magnussen a kilencedik, 10 egységgel lemaradva az összetettben.
A csapatfőnök, Eric Boullier bízik a jobb szereplésben a következő két versenyen és az Ausztriai nagydíjra új fejlesztéseket ígér.
“Számunkra Monaco egy jobb helyszín volt, mivel a pálya kisebb leszorító erőt igényel, hasonlóan Kanadához és Ausztriához. Két fejlesztési csomaggal is készülünk, mely közül az elsőt az osztrák versenyre, a másodikat pedig Silverstone-ra tervezzük. Nem állunk le, folyamatosan dolgozunk és teszteljük az újításokat a szélcsatornában. A célunk, hogy mindig az első nyolcban végezzünk.”
Boullier úgy érzi, hogy a balszerencse is nagyban közrejátszott eddigi, rossz szereplésükben.

lemagsportauto.com