Forma1-Live.hu

McLaren: Nehéz lesz bekerülni a Q3- ba

A legendás brit istálló szerint kevés esély van arra, hogy pilótáik, Sergio Perez, és Jenson Button bejussanak az időmérő edzés harmadik etapjába.

„Úgy gondolom, jó volt; nem volt problémánk, és különböző konfigurációkat tudtunk kipróbálni a leszorítóerőt illetően. Az biztos, hogy elég nehéz a megfelelő leszorítóerő mellett dönteni ezen a pályán. Szerintem a holnap nem olyan fontos. Fontosabb, hogy a versenytempó jó legyen. A stratégia lesz a kulcs egy jó eredményhez, ezért is kell sokkal inkább a vasárnapra gondolni, semmint a holnapra. Nem gondolom, hogy sikerülni fog bejutni a Q3-ba. Természetesen úgy állunk neki, hogy össze akarjuk hozni, de egyértelműen a versenyre koncentrálunk.”- kezdte a mexikói pilóta, Sergio Perez.

„Jelenleg itt állunk. Hogy tudunk-e gyorsabban menni ennél, azt nem tudom. Ma elég sok mindent kipróbáltunk, ami elég jó, és nagyon sok információval szolgál a sok kör miatt. Nem érződik olyan rossznak. Az FP1 jobban sikerült, míg az FP2-ben nem voltunk olyan versenyképesek. 5 tizeddel voltunk lemaradva a tempó terén, ami nem olyan rossz, de szerintem maradt valamennyi az autóban, és ezt ki tudjuk hozni belőle az időmérőn. Ami az időmérőt illeti, jó lenne a Q3, de még mindig nem lesz könnyű. Olyan keményen fogunk dolgozni este, amennyire csak tudunk. Tudjuk, hogy a verseny fontosabb, mint az időmérő, de megtesszük a tőlünk telhetőt az időmérőn.”- folytatta a brit világbajnok, Jenson Button.

 

(fotó:f1-fansite.com)