Forma1-Live.hu

Megvannak a tesztlehetőségek

Az utóbbi években az F1 igazán komoly szabályváltoztatásokon ment keresztül.

Ide tartoznak például a szezonközi tesztek is, amelyeket szigorúan bekorlátoztak. 2014-ben még minden csapatnak négyszer kettő nap állt a rendelkezésére, az azonban 2015-től kétszer két napra csökkent, és ez a felállás marad a 2016-os szezonra is.

Habár a 2016-os szezon lesz a minden eddigi leghosszabb versenysorozat a maga 21 futamával, és sokan úgy vélik, hogy ez már nagyon megterhelő lehet a csapatok számára, minden istálló választott magának erre az évre is tesztlehetőséget.

A hírek szerint az első tesztre Barcelonában kerül sor a futam után, a másodikra pedig Silverstonban. Habár a szabályok megengednék, hogy a csapatok az Európán kívül eső helyszíneken is teszteljenek, ez a csapatok számára minden bizonnyal nagyobb költséggel járna, így maradtak Európán belül.

Arról egyenlőre nincs hír, hogy bármelyik csapat is a Pirelli gumitesztjére feláldozná bármelyik lehetőségét is, ebből adódóan a Pirelli jelenleg kénytelen megelégedni a januári esős teszttel, noha elég nagy szükségük lenne nekik is az újabb próbálgatásokra, hiszen a 2017-től érkező nagyobb abroncsokat a jelenleg a mezőnyben lévő autókkal kéne elkezdeni teszteli, hogy minden összeállhasson a jövő évi szezonkezdés előtt.

www.f1fanatic.co.uk