Forma1-Live.hu

Mercedes B lesz a Manor?

Jelenleg a Forma1-ben a Red Bull az a csapat, aki a Toro Rosso révén egy kis csapatot tudhatott magam mögött az évek folyamán.

Most viszont érkezik a Haas, akit a Ferrarival kötött szoros együttműködés miatt szinte Ferrari B csapatnak is lehetne nevezni. Ez azonban hivatalosan nincs így.

A következő csapat viszont a hírek szerint a Mercedes lehet. Mint köztudott, az évek óta a mezőny végén baktató Manor istálló az idei szezontól Mercedes erőforrásokat használ, és a Mercedessel való együttműködést mutatja az is, hogy az egyik pilótájuk már hivatalosan is Pascal Wehrlein lesz, a tavaly Mercedes színekben versenyző DTM bajnok.

Toto Wolff reagálva erre a 2. csapatos kérdésre, annyit mondott, hogy a Manorra nem Mercedes B csapatként tekintenek, azonban a jövőben elgondolkodnának rajta. Hozzá tette, nem gondolja úgy, hogy a Forma 1-nek kedvező lenne, ha a nagy csapatok kis csapatokat indítanának, viszont ha ezt a szabályok megengedik, akkor a csapatoknak mindent ki kell használni ahhoz, hogy egyre előrébb tudjanak jutni, és többet tudjanak fejleszteni.

www.f1fanatic.co.uk