Forma1-Live.hu

Mercedes: Reméljük Monzában visszatérünk az élre

A német Mercedes alakulatnál örülnek az eddigi teljesítménynek, de további fejlődést várnak.

A belgiumi Spa- ban kicsit lemaradtak, mivel “csak” a harmadik és negyedik helyet szerezték meg a futamon, mivel ott nem segített nekik az új aerodinamikai fejlesztésük. A soron következő Olasz pályán viszont előrelépést várnak a továbbfejlesztett csomagtól.

„Monzában a Spában bemutatott alacsony leszorítóerejű csomagunk finomított változatával versenyzünk, reméljük, javul a teljesítményünk, és sikerült megtanulnunk az előző hétvége leckéit” – mondta Toto Wolff, a csapat sportigazgatója.

„Monza az egyik kedvenc helyszínem, imádom ezt a csúcssebességéről híres, alacsony leszorítóerőt igénylő pályát. Az utolsó európai futam hangulata mindig különleges, az olasz rajongók pedig imádják a Forma–1-et. Jó, hogy beszélek olaszul, így könnyen kommunikálhatok velük. Jó érzés úgy érkezni Monzába, hogy tudjuk, az autónk gyors, remélem, Belgium után ismét jó eredményt érhetünk el” – nyilatkozta a csapat német pilótája, Nico Rosberg.

„A monzai egy igazán lenyűgöző pálya, nagyszerű érzés itt vezetni, ezen a helyszínen érjük el az év legnagyobb csúcssebességeit. Monza karaktere és hangulata egyaránt egyedülálló, az ember ott úgy érzi, visszatért a Forma–1 gyökereihez. Az autó aerodinamikája teljesen más, mint a versenynaptár többi helyszínén, igen alacsony leszorítóerőre van szükségünk a négy hosszú egyenes miatt. A tavalyi volt az első itteni győzelmem, fantasztikus emlék. Jó hétvégét zártunk Belgiumban, a csapat jó eredményt ért el, reméljük, így folytatjuk a szezon további részében is” – mondta 2008- as világelső brit Lewis Hamilton.

A csapatvezető, Ross Brawn elégedett a jelenlegi konstruktőri helyezésükkel, mivel stabilizálták második pozíciójukat a bajnokságban.

 

(fotó:ausmotive.com)