Forma1-Live.hu

Mi lesz Alonsoval?

Mint ismeretes, a Ferrarit nem éppen csendesen elhagyó Ferando Alonso 3 évet írt alá a McLaren Hondával, ami azt jelenti, hogy 2017-ig biztosan a mezőny tagja. Vagyis annak kéne lennie.

A Japán nagydíjon Alonso úgy nyilatkozott, a gyenge teljesítmény miatt nem tudja, hogy jövőre is a mezőnyben lesz e, elvégre ez a gyenge teljesítmény rendesen próbára tette az idegeit.

Ebben az esetben a szurkolók nem várnának mást, minthogy a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis megerősítse, hogy de igen is Alonso marad jövőre is. Azonban mégsem ez történt. Dennis elmondta, valóban 3 évet írt alá Alonso, ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő szezont nem hagyhatná ki, így a 3 éves szerződés eltolódna 2018 végéig.

Erre a kijelentésre azonban Alonso nem igen tudott a hétvégén mit reagálni, megerősítette, hogy ott lesz jövőre is a mezőnyben. Majd ahogy ez később kiderült, valóban szóba került az a felállás amiről Dennis beszélt, viszont az jóval korábban volt. Jelenleg Alonso sokkal versenyképesebbnek érzi a jövő évi konstrukciót, mint 4-5 hónappal ezelőtt, ebből adódóan 100%-ban kijelenthette, hogy jövőre is rajthoz áll.

www.bbc.co.uk