Forma1-Live.hu

Mi lesz most már a Red Bullal?

Továbbra nem látni tisztán, hogy mi lesz a Red Bull sorsa a 2016-os szezonban.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a Red Bull hajlandó lenne eltemetni a múltat a Renault-val és újra közös munkába vágni a fejszét, miután a Ferrari és a Mercedes is visszautasította őket.

Most felröppent a hír, hogy a korábban elképzelhetetlennek tűnő Hondával kötnek üzletet. Igaz, a Red Bull kijelentette, csak akkor marad az F1-ben, ha versenyképes erőforrást kap. Most viszont, hogy sürget a határidő, és nem oldódnak a dolgok, úgy látszik, már bármibe belemennek, csak maradhassanak.

Viszont itt is vannak bökkenők! Az első, hogy a Honda nem szeretne más csapatokat támogatni a McLarenen kívül, a szűkös határidőre hivatkozva. A második, hogy minden bizonnyal a McLaren sem nézné jó szemmel, ha a japán cég megosztaná a figyelmet 2 csapat között.

Azonban, ha a McLaren kicsit reálisan gondolkozik, lehet hogy ők nyernének ezzel a dologgal. Megmaradhatnának első számú csapatnak a Honda köreiben, és mivel 2 csapatot kéne kiszolgálni, talán gyorsabb ütemben fejlesztenék a motorokat.

Ha viszont a Red Bull üzletet köt a Hondával, a Toro Rosso előtt nyitott marad a kapu, és ők akár köthetnek üzletet a Ferrarival is, miszerint a 2015-ös motoregységekkel versenyeznének a következő szezonban.

www.theracemode.com