Forma1-Live.hu

Monzában legyőzheti végre Alonso Vettelt?

Remek esélyekkel vághat neki Fernando Alonso az Olasz futamnak.

Gary Anderson, egykori autótervező szerint a Ferrarinak jók az esélyei a hazai futamra, mivel a monzai pálya igen alacsony leszorító erőt “követel”.

A sikerhez viszont elengedhetetlen egy kiemelkedő rajtpozíció elérése a szombati időmérő edzésen.

„A képlet egyszerű: a Ferrarinak nincs választása, elöl kell lennie. Fernando Alonso 46 pontos hátrányban van a Red Bull versenyzőjéhez, Sebastian Vettelhez képest a bajnoki tabellán. Az autójuknak kedvezhet a monzai pálya, Alonso pedig nem engedheti meg magának, hogy továbbra is az ötödik-hatodik helyekről próbáljon meg jó eredményt elérni. Ahhoz, hogy valós kihívója legyen Vettelnek, kockáztatniuk kell, Alonsónak pedig mindent ki kell taposnia autójából, hogy a rajtrács elejére kerüljön. Szerintem ezen a hétvégén ezt meg is teszik” – írja Anderson a BBC honlapjának.

„Azok a csapatok, amelyek képesek úgy lecsupaszítani autójukat, hogy közben kellő leszorítóerőt termeljenek, jók lesznek Monzában. Láthattuk, hogy az előző, belga futamon a Red Bull képes volt erre, így szerintem ők ismét erősek lesznek. A Ferrarinál Alonso azt mondta, sokkal következetesebb a leszorítóerőjük, és könnyebb is megtalálniuk a beállításokat, amikor nem próbálják mindenáron kiaknázni a maximális leszorítóerőt – mivel eltüntethetnek bizonyos elemeket, amelyek kihatással vannak erre. Belgiumban módosítottak az első szárny lapjain, és az autójuk máris sokkal gyorsabbá vált. Ez azt mutatja, hogy az első szárnyuk harmóniába került az autó hátsó részének légáramlataival”- ismertette a részleteket a szakember.

 

(fotó:sportfm.hu)