Forma1-Live.hu

Néhány érdekesség Massa pályafutásáról

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa kedden este “közölte” rajongóival a hírt, hogy nyolc év után 2014- től nem fog a Ferrarinál vezetni.

Massa a 2009- es hungaroringi súlyos balesete óta nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, ez viszont sajnos kevés volt a Ferrari üléséhez. Mindezek ellenére Felipe az egyik legsikeresebb pilóta Maranello- ban.

Néhány adat Felipe Massa-Ferrari kapcsolatról:

– Minden eddigi Forma–1 versenyét Ferrari-motorokkal teljesítette.

– A Scuderiánál összesen 132 futamon állt rajthoz.

– A szintén Ferrari-erőforrásokat használó Sauberrel 52-n.

– Mindez összesen 184 versenyt jelent – ennél többet senki sem vezetett Ferrari-motort a Forma–1 történetében, még az olaszok leghűségesebb versenyzője, Michael Schumacher sem.

– 132 nagydíjrajtjánál csak 2006-os csapattársa, Michael Schumacher büszkélkedhet többel (179).

 

„Soha, senki sem felejtheti el, hogy Massa milyen briliánsan teljesített a 2008-as Brazil Nagydíjon, amelyen pár másodpercig világbajnoknak érezhette magát – mielőtt Lewis Hamilton elvette tőle a címet az utolsó kanyarban. Fontos kiemelni, hogy Massa mindig tökéletes profi volt a Ferrarinál, s mindig becsületes volt ezen időszakában. Voltak csúcs- és mélypontok, de még a legnehezebb pillanatokban – az interlagosi dobogón 2008-ban, vagy most, ferraris karrierje végének bejelentésekor – megőrizte méltóságát.”- nyilatkozta a brazilról Jonathan Noble, aki az Autosport szakírója.

 

(fotó:xpbimages.com)