Forma1-Live.hu

Nem lesz Maldonado?

Elég sokáig attól volt hangos a Lotus háza tája, hogy most akkor a Renault felvásárolja e őket, vagy sem, és hogyha nem, akkor mi lesz a hatalmas adósságokkal küszködő csapattal.

Mióta azonban hivatalosan is bejelentették, hogy jövőre a Lotus már gyári Renault néven szerepel az F1-ben, a pilótafelállástól hangos a sajtó. Mint ismeretes, a Lotus még anno leszerződtette Jolyon Palmert, Maldonadoval pedig megegyeztek a folytatásról. Azóta azonban feltűnt a színen Magnussen is, akitől csúnyán búcsúztak a McLaren Hondától, és a Renault nem erősítette meg a Lotus által kihirdetett pilótapárost.

A Renault leszögezte, minden további hivatalos információra február 3-ig várni kell. Azóta azonban felszínre tört a pletyka, miszerint a Renault nem kíván a továbbiakban együtt működni a venezuelai Pastor Maldonadoval. A csapat arra hivatkozik, hogy a Maldonadot támogató PDVSA kétes ügyleteibe nem akarnak belekeveredni, így mindkettejüknek jobb lenne, ha megszakítanák az együttműködést.

Azonban, hogy mi lesz Maldonado sorsa az még kétséges, hiszen a venezuelai pilóta révén rengeteg pénz folyt be a csapathoz. Ha pedig mégis mennie kell, a kérdés az, hogy ki lesz a helyén, hiszen koránt sem biztos, hogy Magnussen kapná az ülést.

www.autoevolution.com