Forma1-Live.hu

Nem Massa a hibás – gond volt az autójával

Pat Fry a Monacói Nagydíj után nyilatkozta, hogy gond volt az F138 bal elejével, és nem versenyzői hiba történt. A legfontosabb azonban, hogy a brazil jól van és rajthoz tud állni a Kanadai nagydíjon is.

Felipe Massa Monte Carloban a versenyen ugyanott bukott, ahol a harmadik szabadedzésen, és lemásolta a szombat reggeli balesetet. Az első kerekei blokkoltak, így nekivágódott a bal oldali palánknak a célegyenes végén, és a Ste Devote-ban találtható bukótérben állt meg. Akármennyire is a felvételeken egyértelműen vezetői hibának látszott, a technikai igazgatónak eltérő a véleménye.

Felipe Massa bukása, izgalmak Monte Carloban

Felipe Massa bukása, izgalmak Monte Carloban

„Először és mindenekelőtt, örülök, hogy Felipe rendben van”- kezdte Pat Fry.

„A mai baleset nagyon hasonlított tegnap történtekre a harmadik edzésen, de valójában teljesen eltér a két incidens egymástól. Ellentétben a tegnapival, úgy tűnik, hogy a mai balesetet egy problémának tudhatjuk be, ami az autó bal elején volt. Túl korai lenne pontosan megállapítani, a történteket, az elkövetkező pár napban megpróbáljuk feltárni a pontos okot Maranellóban.”

Massa örömmel jelentette, hogy jól van. „A mai versenyem a 28. körben véget ért egy balesetet követően a Ste Devote kanyarban, mely pont ugyanúgy történt, mint a tegnapi, a harmadik szabadedzésen. Kórházba vittek a szükséges ellenőrzések miatt, és szerencsére minden rendben van. Jól vagyok, egy picit fáj a nyakam, de semmi komoly. Most arra törekszem, hogy 100 százalékos formában legyek a montreali versenyre.”