Forma1-Live.hu

Nem unatkoztak a versenybírák sem

A Sauber csapat 20.000 Euróval lett szegényebb, Nico Rosberg megrovásban részesült, Charles Pic-nek pedig a holnapi futamon az első öt körben át kell hajtania a bokszutcán. Ezt a három ítéletet hozta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az időmérő után.

A Sauber 20.000 euró pénzbüntetést kapott, egy nem túl fair rádióüzenetért a szombati szabadedzésen. Ugyanis a csapat nem foglalkozott a Marussia-t vezető Max Chiltonnal, akit éppen a gyors körében tartott fel Hülkenberg, mivel nem kapott megfelelő utasítást.

Nico Rosberg megszerezte 2. megrovását, azzal hogy a harmadik szabadedzésen a 130R elnevezésű kanyarban túlságosan lassan ment és ezzel feltartotta Charles Pic-et. Így tehát a Mercedes csapat pilótájának vigyáznia kell az ilyen esetekkel, mert a következőnél már járni fog a 10 rajthelyes büntetés.

A Caterham pilótája, Charles Pic, egymásután már másodszorra hagyta figyelmen kívül a piros lámpát a bokszutca kijáratánál, amiért általában megrovást szoktak adni. Ez lett volna a harmadik megrovása a versenyzőnek, ami a szabályok értelmében 10 rajthelyes büntetést eredményez, azonban a versenybírák nem látták értelmét ezen szankciónak, hiszen így is eléggé hátulról rajtol a francia, ezért a verseny első öt körében letöltendő áthajtásos büntetéssel súlytották.

planetf1.com