Forma1-Live.hu

Mercedes: meg van a megoldás

A Mercedest megtalálta a megoldást Nico Rosberg váltó gondjaira és újabb fejlesztésekkel készülnek a Német nagydíjra.

Silverstoneban Rosberg az élről kényszerült kiállni a 29. körben, amikor gondok akadtak a sebességváltójával. Nem az első eset volt, hogy a német alakulat egyik versenyzőjének fel kellett adnia hasonló probléma miatt. A csapat technikai főnöke, Paddy Lowe, a versenyt követően nyilatkozta, hogy mindennél fontosabb számukra a megbízhatóság, ezért addig fognak dolgozni a problémán, amíg meg nem találják az ellenszert.

“Az elsődleges munkánk az volt, hogy megoldjuk a sebességváltó problémát, ami Niconál jelentkezett. Biztosnak kell lennünk abban, hogy ez nem fog előfordulni még egyszer. Ilyenkor rengeteget dolgozunk a hiba kijavításán, hiszen úgy akarunk elutazni Hockenheimbe, hogy meg van a megoldás”

Paddy Lowe emellett kitért arra is, hogy a múlt heti, harmadik szezonközi teszten pár újítást is pályára vittek, melyeket a németországi futamra már be is szerelnek az autóba.
“Fejlesztéseket is viszünk, amiket Silverstoneban teszteltünk, és bízunk abban, hogy a teljesítményünk és a megbízhatóságunk is javulni fog ennek a nagy csomagnak köszönhetően.”

A Mercedes vezetője Toto Wolff alig várja a Hockenheim-i megmérettetést, ami a Mercedes-Benz csapat hazai versenye. Egy igazi bajnoki csatát jósol a két pilótája között, hiszen mindössze 4 pont van kettőjük között az összetettben.
” Ez egy fontos hétvége lesz számukra és a csapat számára egyaránt, így keményebben fogják nyomni, mint valaha, hogy az eddigi legjobbat hozzák ki az autójukból. A következő felvonásban tehát egy nagyszerű verseny várhat ránk és mi elhatároztuk, hogy egy remek show-t csinálunk.”

racingfanatic.net